Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всякакви видове ембарго – и скрити, и открити, срещу продажбата на оръжия за Украйна, трябва да паднат, защото страната трябва да бъде в състояние да се отбранява срещу руската заплаха.

Това заяви в Европейския парламент в Страсбург украинската депутатка Иванна Климпуш-Цинцадзе - бивш вицепремиер за европейската и евроатлантическата интеграция.

Тя участва в среща с върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел, организирана от Комисията за външни работи и Подкомисията за сигурност и отбрана.

Часове преди дебата стана ясно, че Германия е отказала да достави оръжие на Украйна. В Берлин били недоволни от закупуване на оръжие за страната дори чрез системата на НАТО, поясни Климпуш-Цинцадзе пред Клуб Z. Там смятат, че такива неща трябва да се решават не само на национално равнище, но и на ниво ЕС.

Украинската депутатка изрази надежда, че Европа ще бъде единна и ще позволи доставки на оръжие за страната й.

Председателите на двете парламентарни комисии - Дейвид Макалистър и Натали Лоазо, предложиха ЕП да изпрати в Украйна мисия за проучване на фактите. Така според Макалистър ще бъде даден сигнал за солидарност с украинския народ в този момент на несигурност.

ЕС не може да се намеси в Казахстан, отговори Жозеп Борел на депутатски въпрос.

„Вижте, Казахстан е част от военен съюз, от който ЕС не е. И ако правителството на страната поиска от този съюз да изпълни задълженията си, какво искате ние да направим? ЕС няма възможността да се намесва в събитията там. Русия може, защото е част от военния съюз. Ние можем да бъдем съгласни или не, да имаме различен подход към развоя им, но не призовавайте Общността да се намесва. Моля ви, бъдете сериозни!“, призова дипломат номер 1 на Европа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.