Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В съответствие с конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаването на съдия Галина Захарова за председател на Върховния касационен съд (ВКС) на Република България, съобщиха от прессекретариата на президента.

Днес президентът Радев е имал среща с избраната от Висшия съдебен съвет за председател на ВКС, на която е поздравил Галина Захарова за гласуваното й доверие и й е пожелал успех в отговорната й мисия. В разговора двамата са обсъдили отстояването на върховенството на правото и принципите на демократичната държава в работата на върховните съдии.

Това е първият избор на ВСС от последните години, който Румен Радев не връща на поправителен. Той упражни това си право и при шефът на ВАС Георги Чолаков, и при главния прокурор Иван Гешев, макар и с различни мотиви.

Захарова бе избрана с уникалните 20 гласа от 20 присъстващи на заседание на Пленума на ВСС

Тя бе и безапелационното предложение на Пленума на самите съдии от Върховния съд - без нито един глас против.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.