"Манчестър Сити" надви "Челси" с 1:0 от 22-ия кръг на Висшата лига и увеличи аванса си на върха на 13 точки пред втория - тимът от Лондон. "Ливърпул" е с два мача по-малко и ако ги спечели, ще се доближи на 8 т. от лидера.

Сблъсъкът на стадион "Етихад" бе решен с брилянтен гол на Кевин де Бройне, който направи самостоятелен рейд, преди да оплете топката в мрежата с техничен шут. Това стана в 70-ата минута.

Шампионите измъкнаха сблъсъка по шампионски - той можеше да завърши наравно, личеше, че един гол ще има решаващо значение. Чистите голови ситуации не бяха много.

Най-добрата възможност за домакините в първата част дойде в нейния край, когато Джак Грийлиш се озова на чиста позиция, но вратарят Кепа Арисабалага успя да избие с крак. 

Малко след почивката в подобна ситуация се оказа Ромелу Лукаку, но този път се отличи Едерсон. Това пък бе най-добрия шанс за лондонските сини.

Както и през първата част, "Сити" бе по-активният и креативен отбор, който опитваше да наложи стила си с владеене на топката. Това се увенча 20 минути преди края, но все пак натежа индивидуалната класа на Де Бройне.

След това "Челси" не успя да стигне до нито една ситуация за изравняване.