Тенисист №1 в света Новак Джокович е боледувал от COVID - а може би не е боледувал... Но има т. нар. медицинско изключение, с което може да играе на "Аустрелиън оупън". Но австралийците не го искат и му отнемат визата. После му я връщат. Но е нарушил карантината.

После му я отнемат пак. И има сериозен шанс да му я върнат пак.

Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане", е против зеления сертификат. Но и против ваксините. Но не е против ваксините, а всъщност само против зеления сертификат. Но една трета от депутатите му са ваксинирани и със зелен сертификат. 

Ще си получи ли "заслуженото" Джокович? Герои ли са австралийските власти, или просто политически опортюнисти? По темата разговаряме със спортния редактор на Клуб Z Валентин Маринов.

Истински протест ли беше този на "Възраждане"? И беше ли всъщност на "Възраждане"? Имаше ли там и други хора, които просто са против мерките? Повече разказва политическата редакторка и парламентарен репортер на Клуб Z Пламена Игнатова.

Тази седмица разглеждаме в детайли двете големи драми, свързани с мерките, зелените сертификати и пандемията - по света и у нас.

Чуйте новия, 64-ти епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.