Българското посолство в Лондон, чиято традиция да сътворява нелепи гафове е описана в книга и дори увековечена в игралния филм “Мисия Лондон”, достигна нови високи в културната дипломация, като организира в сградата представяне на книга на сексоложката Наталия Кобилкина. След като българската общност на Острова разбра за проявата и реагира остро, посолството отмени събитието, като се оправда с епидемичната обстановка.

Събитието бе обявено във фейсбук профила на Кобилкина, на посолството и в официалния сайт на ръководената от посланик Марин Райков лондонска мисия. 

Представянето на книгата “Управлявай успеха” е било планирано за 19 януари от 18,30 ч (20,30 ч българско време). Тя се продава по 24 британски лири и според авторката в нея се дават "ценни рецепти как да стартираш бизнес от нулата и да го превърнеш в империя с милионен оборот. Сред страниците ще откриеш личния ѝ опит, както и този на нейни приятели влиятелни бизнесмени от цял свят. Книгата „Управлявай успеха“ дава готови алгоритми за управление на парите и времето, как да откриеш своята мисия, как да изградиш харизма и личен имидж. Тя няма да остави равнодушни и двата пола, защото много ясно обяснява разликата в бизнеса за мъже и жени."

След гневните реакции на редица българи, посолството осъзна, че Наталия Кобилкина не е Георги Господинов или Алек Попов и събитието вероятно няма да се приеме еднозначно. Затова първо изтриха всички обявления от сайта си и от фейсбук профила на събитието си, а по-късно съобщиха, че всички събития в посолството се отлагат заради влошената епидемична обстановка.

Останаха обаче кешираните версии в сайта и фейсбук, които показват, че посолството се е опитвало да рекламира събитието. 

Неясно остава дали при нормализиране на епидемичната обстановка все пак известната сексоложка ще представи книгата си в салоните на посолството. 

Интересно е дали публичното събитие е съгласувано, както е редът, с Министерството на външните работи и с Българския културен институт в Лондон.

Това не е първата странна публикация от страна на посолството. На Нова година те представиха на официалната си страница рецепта на главния готвач на посолството - бисквитена торта с ванилов мус с маскарпоне, гарнирана със спагети от ягоди. Като същевременно пропуснаха да изтъкнат сериозните кулинарни постижение на шеф Асен Ибров, оценен като топ-готвач във Великобритания за 2019 г. - само споделиха страниците му в социалните мрежи.