Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

67-годишната медийна звезда Опра Уинфри е изпълнителен продуцент на проекта за починалия миналата седмица Сидни Поатие, по който работи повече от година, а Реджиналд Хъдлин е режисьор, съобщи The Hollywood Reporter.

Семейството на Поатие участва в документалния филм, който е съвместно дело на Harpo Productions на Уинфри и Network Entertainment, предаде Дарик.

Президентът Обама награждава Сидни Поатие. Снимка БТА

Опра изживя много тежко смъртта на "Най-великия от Великите дървета". Актьорът от "Познай кой ще дойде на вечеря", който е първият чернокож носител на "Оскар" за най-добър актьор за работата си в „Лилиите на полето“, почина на 94-годишна възраст.

Опра, за която Сидни беше приятел и ментор, му отдаде почит в Инстаграм, където написа:

"За мен беше чест да го обичам като ментор. Той ми беше приятел. Брат. Довереник. Учител по мъдрост. Най-голямото, най-високото уважение и похвала за неговия най-величествен, благодатен, красноречив живот. Ценях го. Обожавах го. Той имаше огромна душа, която ще ценя завинаги. Бог да пази Джоана и прекрасните му дъщери".

Освен "Оскар" през 1963 г., в кариерата си Сидни Поатие също така спечели и другите две най-престижни отличия в киното "Златен глобус" и БАФТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.