В един ден си отидоха режисьорът Питър Богданович и актьорът Сидни Поатие. С това киното загуби две от най-значителните си фигури.

Сидни Поатие е първият чернокож актьор, който получи Оскар. Той почина на 94-годишна възраст. Холивудската звезда се прочу с филми като "Познай кой ще дойде на вечеря", "Среднощна жега" и "Лилиите на полето". В кариерата си също така печели и награди "Златен глобус" и БАФТА.

Поатие е роден през 1927 година в Маями, Флорида, но е отгледан на Бахамите. Родителите му са бахамски фермери, които обикалят САЩ и продават домати. Така бебето се оказва едновременно с бахамско и американско гражданство.

На 15 години заминава за Ню Йорк. Издържа се като мияч на чинии. Ходил е на училище само една година. След като става известен, посвещава живота си на това да се бори с бедността, неграмотността и предубежденията към чернокожите.

Актьорът се е женил два пъти и има шест дъщери. През 1974 г. получава рицарско звание от британската кралица Елизабет II. 

Другият голям на световното кино – Питър Богданович, издъхна в дома си в Лос Анжелис на 82 години.

Режисьорът е починал от естествена смърт. Богданович е известен с филмите "Последната прожекция", "Какво става, докторе?" и "Хартиена луна", първият от които получава осем номинации за Оскар и печели две награди, а последният печели Оскар за 10-годишната Тейтъм О'Нийл.