Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обвинение срещу ДПС за заплахи покрай изборите отправи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков от парламентарната трибуна. Като намекна, че е замесен лично лидерът на партията Мустафа Карадайъ. 

Това се случи по време на излушването на министъра на тема "постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли 2021 г., и изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.". С други думи - създаването на подвижни секции за хора без ТЕЛК.

Изслушването беше по искане на "Демократична България". И бързо се превърна в обща дискусия за купуването и продаването на гласове и за упражняван натиск. 

В началото Рашков отчете най-много нарушения с подвижни секции в областите Разград, Пазарджик, Хасково и Търговище. За Разград са били извършени близо 150 проверки, като част от тях са били за фалшиви подписи на заявления за разкриване на такива секции. В резултат са образувани от прокуратурата 26 досъдебни производства. В Исперих са 13, в Кубрат - 3, в Разград - 6, а в  Лозница - 4.

Акцент обаче бе поставен върху Разград, като Рашков разказа как лица от ДПС са опитали да упражнят натиск върху директора на областната дирекция на МВР и са призовавали за граждански арести на полицейски служители. И тук намекна, че Карадайъ е замесен, посочвайки, че депутат, имал отношение към въпроса току-що е напуснал пленарната зала. А напусналият залата бе именно той.

Самият Карадайъ, връщайки се в залата, поиска думата и поиска от председседателстващия заседанието Кристиан Вигенин да изчете отново каква е темата на изслушването - а именно подвижните секции. На което Вигенин вметна, че явно Карадайъ иска да провери дали може да чете.   

Иначе Рашков отчете, че в Разград са издавани документи с невярно съдържание за ТЕЛК и по този повод са образувани дела както на медицински лица, така и на лица от общинските администрации.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.