Бившият премиер Бойко Борисов бе на разпит в централната сграда на националната полиция и на излизане каза пред репортери: 

"Никога не съм притежавал кюлчета, нито съм купувал."

 

Попитан за какво е разпитван, той отговори: 

"Разпитваха ме как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи. Как съм успявал да държа най-ниската цена на газа, да държа цената на тока години наред, как съм вкарал България в Европейския банков съюз, как сме се справили най-добре в Европа с миграцията."

По неофициална информация разпитът е за снимките от спалнята на бившия премиер по сигнал на "БОЕЦ".

Междувременно темата с разпита на Борисов бе коментирана и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в парламента. Като той даде да се разбере, че в действителност става въпрос за снимките от спалнята на бившия премиер.

Борисов трябва да каже коя е "Мата Хари", след което и тя трябва да бъде разпитана, заяви Рашков, визирайки дамата, присъствала във въпросната спалня по думите на самия Борисов. 

"Ще се опитаме да докараме нещата докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки и кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и си е заминала. А целта е той да бъде злепоставен", заяви Рашков.