Софийската градска прокуратура съобщи, че се е самосезирала "във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал". Възложена е проверка, а от държавното обвинение уверяват в лаконично съобщение, че за резултатите от нея обществеността ще бъде информирана своевременно.

В съобщението не се посочват никакви други детайли, но вероятно става дума за новите снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в резденция "Бояна", които бяха изпратени вчера до няколко медии.

На тях се виждат пачки с банкноти от по 500 евро, злато, пистолет, както и спящият Борисов. Според публикация на "Евроком" става въпрос за пет кадъра, като единият от тях вече е познат.

Този път снимките бяха придружени от текст, в който се казваше, че авторите им (или отговорните за публикуването им) са чакали повече от година прокуратурата да се заеме с проверка на първата серия кадри от спалнята на бившия премиер, но това не се е случило.

Първите снимки се появиха в края на миналата година, но СГП спря наказателното производство за тях и за видеозаписа от спалнята, тъй като не установи кой ги е направил.