Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Визионерът и техпредприемач Илон Мъск продължава да трупа несметно богатство и през 2022 г. Неговите активи набъбнаха до невероятните над 304 млрд. долара, след като само за един ден цените на акциите на "Тесла" прибавиха допълнителни над 32 млрд. долара към неговото богатство. 

Данните са от актуализираната класация на милиардерите на списание "Форбс", която се ъпдейтва в реално време. 

Интересното е, че това не е първият път, в който Мъск преминава тази граница. През ноември 2021 година той постигна подобен резултат за първи път в историята. Мъск вече беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Тесла в понеделник, но сега той увеличи разликата с най-близкия си съперник - главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно, със състояние от 200,6 милиарда долара, припомня БНР. 

Акциите на Tесла поскъпнаха вчера - първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса за тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, на фона на съобщението в неделя за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г. Компанията е доставила над 936 000 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.