При невиждан в последните години интерес от няколкостотин фенове, "Левски" започна зимната си подготовка с тренировка на "Герена" - първи от големите ни клубове.

"Сините" тренираха на изкуствения терен, а след два дни заминават за турския курорт Белек, където ще изиграят шест контроли и ще останат почти до средата на февруари, когато се подновява първенството.

Трите нови попълнения не се появиха днес. За Ноа Сонко Сунберг (защитник) се знаеше, тъй като той е национал на Гамбия и се готви за Купата на африканските нации. Бразилецът Цунами е пристигнал в България, но веднага се е разболял, обяви старши треньорът Станимир Стоилов. За момента не е ясно какъв вирус е хванал бранителят. По думите на Стоилов той е ваксиниран срещу COVID-19, освен това е дал отрицателен тест преди да отлети от Бразилия.

Неговият сънародник Велтон (нападател) пристигна днес, но му предстои да премине медицински преглед и да подпише личния си договор. Ако всичко е наред, ще бъде представен утре (4 януари), а в сряда ще отлети на лагер.

Пред журналисти Стоилов обяви, че други попълнения може да има само при условие, че клубът се справя финансово, а основната цел в тези времена е именно тази - да оцелее. Той повтори думите на изпълнителния директор Ивайло Ивков, че следващите няколко месеца ще са критични.

За момента няма нито една оферта за футболист на клуба, а който не е съгласен с това, че се бавят заплати, а може и да се водят преговори за намаляването им, е свободен да си тръгне, рече Мъри. Последното бе по повод слуховете за напускане на братя Цоневи.

Мартин Петков, един от младите играчи от школата, ще бъде преотстъпен, за да играе повече и да трупа опит. Георги Миланов пък още се възстановява от контузия, разчита се, че около 20 януари ще започне да тренира на пълни обороти.

Стоилов е реалист, че предвид ограничените средства за селекция и заплати той не очаква "Левски" "да полети" през пролетта, но вярва, че отборът ще изглежда по-добре - по-организиран, по-уверен и оттам с по-добри резултати в първенството и за Купата. Лично той е поставил за цел класиране за евротурнирите.

Треньорът призна, че е разговарял преди Нова година с Ивелин Попов, двамата се чуват редовно, но на този етап изклчючи негово завръщане в родния му клуб. И поради това, че руският "Сочи" нямало да иска да се раздели с бившия капитан на националния. Стоилов добави, че Попов е винаги добре дошъл на "Герена".

В последните седмици има спекулации, че ветеранът може да се озове и в ЦСКА-София.