Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Неизвестно лице е влязло в Северна Корея на Нова година, преминавайки нелегално границата с Южна Корея, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Човекът бил забелязан в Демилитаризираната зона, разделяща полуострова, към 21:20 ч. местно време (към 12:20 ч. по Гринуич) вчера, съобщи Комитета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

Потвърдено е, че е пресякъл разделителната линия и е навлязъл на територията на Северна Корея.

Засега не е идентифициран, добави представител на Комитета. Южнокорейските власти са изпратили съобщение за случая на севернокорейските си колеги.
Военните са започнали операция по издирване, която е останала без резултат.

Не е забелязана необичайна дейност от страна на севернокорейските сили.

Над 30 000 души избягаха от Северна Корея през последните години поради репресии и бедност. Преминаването на границата в обратна посока обаче е изключително рядък случай, отбелязва Франс прес.

Севернокорейците обикновено първо бягат в Китай, след което се насочват към Южна Корея през друга страна.

Сухопътната граница между двете страни обаче е минирана, преградена с бодлива тел и охранявана от двете страни.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.