Изпращаме Старата с облекчение, Новата посрещаме с надежда за по-добри бъднини. Това заяви в новогодишното си обръщение българският патриарх Неофит, съобщиха от Българската патриаршия.

В него патриарх Неофит призовава към повече мъдрост, повече радост, светлина и добра воля между човеците и по-малко мъка, болка и тъга, по-малко враждебност и насилие, и не на последно място за по-малко лекомислие, което, за съжаление, често съпровожда човешките решения и действия.

"Времето, в което живеем, с особена категоричност ни напомня и настойчиво ни подканва към дълбоко осъзнаване и коренна промяна в начина, по който живеем и "господаруваме" в дарения ни от Твореца свят. Бог има Своите начини да изменя нещата към добро, ала нашето съработничество, полагането на нашите лични усилия е неотменимо условие за всяка такава промяна", казва патриархът.

"Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито новолетие!", отправя благослов към българите патриарх Неофит в своето обръщение за настъпващата Нова година.