Трите най-силни личности в управлението на "Левски" - Наско Сираков, Ивайло Ивков и Станимир Стоилов, се срещнаха с новия министър на младежта и спорта Радостин Василев. Това стана по негова покана.

Василев направи така, че точно преди празниците събра в един ден във ведомството "Левски" и ЦСКА-София. В качеството си на юрист, той е бивш служител на ЦСКА, което породи много негативни коментари сред синята част на България. Че е позиция от страна на "сините", в която имаше предупреждение след консултациите за правителство.

"Аз лично днес видях един човек, когото познавам от дълги години, тъй като ние упражнявахме една и съща професия, видимо с товар на плещите си, започна пред медиите Ивков, който е изпълнителен директор. - Един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. За нас това е достатъчно, не желаем да бъдем фаворизирани, искаме "Левски" да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха. Срещата беше изключително полезна, но спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни в бъдеще."

"Левски" има планове за стадион "Георги Аспарухов", но за момента те са замразени, тъй като клубът е ангажиран с оцеляването си, предвид тежката финансова криза, в която се намира. По време на предишното редовно правителство ММС, тогава ръководено от Красен Кралев, обяви, че е готово да отдаде "Герена" на концесия.

"Беше обсъдена темата за стадиона, той се поинтересува какво се е случвало досега, дадохме му пълна информация какви са нуждите там и нашите възможности, запознахме го с нашата концепция. Той внимателно ни изслуша и вярвам, че ще направи собствена преценка как държавата да се намеси в полза на хората, защото това е държавна собственост. Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетяват други", каза Ивков.

"Ние имаме отношения с държавата, а министърът на спорта е член и на Министерския съвет. От една страна дадохме наши послания, от друга страна имаме общи идеи, включително и по отношение на това как да бъде регулиран статута на професионалния футболист, как да бъдат разпределяни и какво да се направи, че футболните клубове да не бъдат тренирани като предприятия, които бълват продукция и печелят - със същите данъчни ставки, продължи Ивков.

- Запознахме министъра с текущото състояние, защото ММС чрез федерациите би могло да помогне много в тази насока, а той като член на Министерския съвет би могъл да лобира, в най-добрия смисъл на думата, за всички клубове - с ясни правила, да могат да разчитат на държавната помощ. Чух нещо много важно от него, че иска футболът и спортът да станат държавна политика в тази страна. Не сме искали пряка помощ. Имаме нужда от ясни правила, "Левски" преди всичко трябва сам да се измъкне от тази ситуация."

На въпрос за клубните пристрастия на Василев, Ивайло Ивков отговори следното: 

"Вярвам, че не емоциите и личните ни чувства трябва да ни водят, а това, което се вижда и случва. Нито ще се изхвърлям в хвалебствия, нито ще се отнасям подозрително. Аз винаги в живота си подхождам първоначално с доверие. Така ще направя и сега и по-нататъшните действия - и от наша страна, и от министерството, ще покажат дали това доверие е било правилно да се даде в аванс или не." 

Радостин Василев

"Левски" също има проблеми със своя стадион. Знаете, че техният сектор е изграден без козирка, казаха, че отдолу има проблем с хидроизолацията. Изобщо не само "Левски" и ЦСКА, българските отбори, с много малки изключения, имат огромни проблеми със своята инфраструктура, но в момента оперативното ръководство на "Левски" се е насочило да обезпечи съществуването на клуба и да не изпадне той в ситуацията, в която изпадна ЦСКА преди години.

Наско Сираков и Иво Ивков са оптимисти, аз нямам достатъчно информация, за да знам дали мога да бъда оптимист. "Левски" заслужава да получи това, което трябва да получат всички останали клубове, и няма да бъде по никакъв начин изолиран, онеправдан или изместен", заяви министър Радостин Василев за срещата си с "Левски", а и цялостното отношение към клуба.