Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Левски" излезе с позиция по повод консултациите за съставяне на правителство в раздела за спорт. 

"Сините" недоволстват от това, че двама от преговарящите се изказаха в подкрепа на ЦСКА-София по отношение на вечната сага със стадион "Българска армия". Става въпрос за дълг, който, поне от страна на Министерството на спорта, спъва започването на изграждане на нова арена в Борисовата градина. Клубът на Гриша Ганчев има да погасява 3,9 милиона лева от наеми, но настоява да бъдат опростени, тъй като бизнесменът е направил вече доста подобрения и ремонти на базата в Панчарево.

За каузата на ЦСКА-София се изказаха Иван Ченчев (БСП) и Радостин Василев ("Има такъв народ"), като първият поде темата, а вторият я разви. Нещо повече - те призоваха в бъдеще държавата да се отнася равнопоставено към всички, а не да иска наеми от едни, а на други "да подаряват стадиони". Последното е ясно към кой бе адресирано.

И Ченчев, и Василев са бивши служители на ЦСКА, а вторият помогна на ЦСКА-София в сложната юридическа процедура с участието на три клуба през 2016 г. За стадион "Българска армия" бе създадено дружество, в което участват държавата (с апорт за земята и съоръжението) и ЦСКА-София (с паричната равностойност на апорта).

Цялата позиция на "Левски": 

Левскари,

заявяваме, че „Левски“ винаги е стоял встрани от политиката. Въпреки това, с изненада установихме, че по време на политическите консултации за съставяне на кабинет, тема №1 станаха проблемите на конкретен футболен клуб, а ролята на лобисти пред държавата изиграха двама „емоционално свързани“ с този клуб представители на политически формации.

За нас това е недопустимо и ви уверяваме, че с повишено внимание ще следим всичко случващо по този въпрос и при решения накърняващи интересите на любимия клуб, ще реагираме.

„ПФК Левски“

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.