Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шведската компания за подкожни чипове Epicenter предлага нов свой продукт - имплант, който съхранява сертификат за COVID-19.

Микрочипът, по-малък от оризово зърно, се поставя под кожата и може да бъде прочете от всяко устройство с NFC - технология, която е налична в повечето модерни смартфони. Достатъчно е човек да приближи смартфона си до чипа, и той ще бъде разчетен.

Така сертификатът ще бъде неотделим от човека, и дори да загуби хартиено копие или батерията на смартфона му да свърши, пак ще може да представи сертификата си навсякъде.

Чиповете на Epicenter могат да съхраняват разнообразна идентификационна информация - служебни номера, карти за автобус, карти за фитнес и всякакви други.

Над 6000 души в Швеция вече имат такъв тип чип в ръката си, но не е ясно колко от тях съхраняват сертификат.

Традиционно чипът се поставя между палеца и показалеца или в предмишницата. Процесът е напълно обратим. Шведите още не са излезли на протест, че ги "чипират" - по всяка вероятност заради факта, че над 70% са ваксинирани.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.