Две жени обвиниха независимо една от друга в изнасилване известния актьор Крис Нот, станал популярен с ролята си на Тузаря в сериала „Сексът и градът“, съобщиха американските медии.

Едната жертва е пожелала анонимност, тя е известна само като Лили. Втората е актрисата Зоуи Листър-Джоунс. Двете не се познават, а са съобщили за сексуалните посегателства поотделно пред Hollywood Reporter. В момента Зоуи вече е 40-годишна, а Лили – на 31.

Според тях изнасилванията са станали в Лос Анджелис през 2004 г. и в Ню Йорк през 2015 г.

Крис Нот със съпругата си Тара Уилсън.

И двете жени твърдят, че са били повокирани да споделят за сексуалните посегателства на Нот спрямо тях от мащабната реклама и репортажите в медиите за продължението на сериала „Сексът и градът“. В новите епизоди на НВО Мах, които носят името „Просто ей така“ Крис Нот отново играе Тузаря.

Лили, която е журналистка по професия, се свързала с Hollywood Reporter през август.

"Не знам как се отнасяте към този тип истории и дали бихте намерили и други жертви“, написала тя в имейл до изданието.

USA Today съобщава, че след изнасилването тя отишла с приятелка в медицински център за преглед, но не съобщила, кой е нападателят ѝ. От полицейското управление в Лос Анджелис казват, че при тях няма отворено разследване за изнасилване срещу Нот, защото за такова не е било съобщавано.

Лили срещнала актьора в нощен клуб, той я завел на вечеря, а след това и в апартамента си.

Крис Нот и Сара Джесика Паркър на премиерата на "Просто ей така".

Зоуи пък потърсила медиите през октомври. Тя все още работела в развлекателната индустрия.

„Бях заровила дълбоко този спомен. Но когато го видях отново в ролята на Тузаря, реших, че трябва да разкажа кой е той", казва тя.

Зоуи Листър-Джоунс се среща с Нот, когато той работи по „Закон и ред“, а тя е гостуваща актриса в сериала.

„Не мога да отделя актьора от мъжа, а мъжът е сексуален хищник“, пише тя в инстаграм, цитирана от USA Today.

Крис Нот, разбира се, отрича обвиненията. В изявление за медиите той казва:

"Обвиненията срещу мен, отправени от хора, които съм срещал преди години, дори десетилетия, са категорично неверни. Тези истории може да са отпреди 30 години или отпреди 30 дни, но за мен „не“ винаги означава „не“ — това е линия, която никога не съм прекрачвал. Срещите ми винаги са били по взаимно съгласие. Не знам със сигурност защо тези истории излизат сега, но знам: не съм нападал тези жени".