Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коледа няма да е снежна, ще има слънце, но ни очакват температури от -7 градуса. Това прогнозира тази сутрин климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ.

Днес дъждът в София започва отрано и ще се опита да го обърне на сняг. Във вторник и сряда в столицата ще е най-студено. Следващите дни от север и североизток в България ще нахлува студен фронт, казва специалистът.

През уикенда ще има снеговалеж, който ще продължи и в понеделник в Североизточна България, отбеляза климатологът.

Той отбелязва, че има разминаване между американските и европейските му колеги в прогнозите за времето заради въвеждане на нова система зад океана, но вероятно във вторник ще имаме консенсусно виждане за времето в края на декември. Според америкнаците на 27 и 28 декември ще вали дъжд, каза проф. Рачев.

Условията обаче са перфектни за начало на ски сезона. Има голяма снежна покривка в планините, като на Безбог тя достига 2 метра.

"Не си спомням 15 години назад с такъв летящ старт да започва сезонът", коментира Рачев.

Климатологът обаче предупреди скиорите и сноубордистите, че сега е времето на т. нар. прашни лавини, тъй като снежната покривка не е слегнала и трябва да са особено внимателни, особено ако са фрирайдъри и карат извън пистите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.