Войната между УЕФА и "Реал" (Мадрид) се разгаря още повече след фарса с тегления вчера жребий за осминафиналите на Шампионската лига, пише в. "Марка". 

Централата реши да повтори процедурата, тъй като "Манчестър Юнайтед" бе изтеглен като съперник на "Виляреал", а това не биваше изобщо да стои като възможност поради факта, че двата тима бяха в една група. Впоследствие се оказа, че е имало други и гафове, например с потенциални противници на "Атлетико" (Мадрид).

Двата клуба протестираха, а вдигналият се шум в социалните мрежи и медиите също принуди УЕФА да направи жребия наново. "Реал" официално протестира още преди това. Първоначално съперник на "белите" беше "Бенфика", след това обаче стана "Пари Сен Жермен" - една от двете най-лоши опции от урната на вторите, заедно с "Челси". Тогава гневът на "Бернабеу" стана още по-голям.

Най-успешният клуб в историята на турнира на шампионите води тиха война с УЕФА от години, а тя стана открита в ранната пролет покрай неосъществения засега проект Суперлига. След това "Реал" отказа да се разграничи, подобно на "Барселона" и "Ювентус", като босът му Флорентино Перес продължава да твърди, че някой ден Суперлигата ще стартира.

Трите клуба спечелиха и дело срещу УЕФА, която заплашваше да ги извади от турнирите, ако не се откажат окончателно от отцепническите си намерения.

Приближеният до "Реал" вестник "Марка" излезе със заглавие, в което вплете УЕФА и думата "срам". Изданието цитира легендата Емилио Бутрагеньо, който е директор по международните отношения в мадридския колос.

Той определя гафа на централата като "непростим", "изненадващ". Ястреба също така твърди, че грешката е направена нарочно и е насочена срещу клуба му. 

"Това е недопустим скандал", гневи се бившият испански национал.

Според "Марка" "войната вече е тотална" и все по-трудно може да се очаква да бъде потушена. Застъпена е тезата, че в Нион "отмъщават" на "Реал" заради водещата роля в Суперлигата. 

Подобни реакции има и в други мадридски издания, като "Ас", че дори и в каталунски.

Тежки думи по адрес на УЕФА се чуха в ефира на тв канала El Chiringuito, който също е в топли връзки с Перес и администрацията му. Недоволство залива фенските форуми и страници на "лос меренгес".

Сблъсъкът "Пари Сен Жермен" - "Реал" идва с много интрига не само заради имената на двата клуба. Един от тях ще отпадне. В редиците на ПСЖ личат Лео Меси, който в годините си в "Барселона" често тормозеше "белите". А също така вратарят Кайлор Навас и най-вече напусналият наскоро Серхио Рамос. Защитникът заяви вчера, че независимо от любовта си и историята с Мадрид, "ще даде живота си" в името на това ПСЖ да елиминира "Реал". Той все още се възстановява от тежка контузия, но се надява да е във форма в ранната пролет.

През лятото "Реал" искаше да привлече Килиан Мбапе, който е много вероятно да облече белия екип догодина и то като свободен агент.