"Пари Сен Жермен" - "Реал" (Мадрид) е най-интересната осминафинална двойка в Шампионската лига. За първи път в историята жребият бе теглен отново - от 16 часа наше време. Така месеци, след като напусна Испания, Лео Меси отново ще има сблъсъци с най-успешия клуб в турнира. Серхио Рамос пък може да се изправи срещу бившия си отбор.

На процедурата от 13 ч. се стигна до гаф. "Манчестър Юнайтед" беше поставен в неподходяща урна и бившият руски национал Андрей Аршавин го изтегли като опонент на "Виляреал". А по правилата на УЕФА това е невъзможна двойка, тъй като двата тима спориха в една група на турнира. Така беше извадена нова топка - на "Манчестър Сити". В Нион обясниха, че проблемът бил "софтуерен".

Вдигналият се шум и протести на "Атлетико" (Мадрид) и "Юнайтед" накараха УЕФА да повтори церемонията. И точно двата клуба се паднаха един срещу друг - още една вълнуваща двойка. Има едно повторение от първата процедура - "Челси - Лил".

Интересни са сблъсъците "Интер" (Милано) - "Ливърпул" и "Виляреал" - "Ювентус", а много доволни са в "Байерн" (Мюнхен) и "Манчестър Сити". Може да се каже, че повторението доведе до по-равностойни съперничества.

Осминафиналите в Шампионската лига

"Залцбург" - "Байерн" (Мюнхен)

"Спортинг" (Лисабон) - "Манчестър Сити"

"Бенфика" - "Аякс"

"Челси" - "Лил"

"Атлетико" (Мадрид) - "Манчестър Юнайтед"

"Виляреал" - "Ювентус"

"Интер" (Милано) - "Ливърпул"

"Пари Сен Жермен" - "Реал" (Мадрид)

Първите мачове са на 15-16 и 22-23 февруари, реваншите на 8-9 и 15-16 март догодина.  Поне това ще остане без промяна.

Новото за елиминациите този сезон (и вече изпробвано в предварителните кръгове на евротурнирите) е премахнатото правило за голове на чужд герен. Така при равенство от двете срещи - независимо какво е, даден мач отива в продължения.

Станалото по-рано доведе до това английски медии да подозират конспирации и да призовават УЕФА да извърши жребия отново. "Манчестър Юнайтед" се падна с "Пари Сен Жермен", което би означавало в трети пореден сезон съперниците да спорят в Шампионската лига. А оттам и сблъсък между Кристиано Роналдо и Лео Меси. Не стана.

Оказа се, че е имало още неразбории - не само с "Юнайтед". "Реал" (Мадрид) също е бил възможен съперник на "Виляреал", а те са от една държава. "Манчестър Юнайтед" е липсвал сред потенциалните противници на "Атлетико" (Мадрид), а там неправилно е фигурирал "Ливърпул" (и те бяха в една група). "Дюшекчиите" са забелязали недоглеждането и са поискали обяснение от УЕФА - клубът обяви това официално.  Протест е имало и от "Юнайтед".

А други клубове - като "Реал" (Мадрид) и "Ювентус", открито недоволстваха за новия жребий, още преди тегленето. Те и без това са в тиха война с УЕФА заради Суперлигата.

Първият жребий за осминафиналите (този, който не се осъществи)

"Бенфика" - "Реал" (Мадрид)

"Виляреал" - "Манчестър Сити"

"Атлетико" (Мадрид) - "Байерн" (Мюнхен)

"Залцбург" - "Ливърпул"

"Интер" (Милано) - "Аякс"

"Спортинг" (Лисабон) - "Ювентус"

"Челси" - "Лил"

"Пари Сен Жермен" - "Манчестър Юнайтед"