"Лудогорец" понесе тежка загуба в мач от 19-ия кръг на Първа лига - 3:5 срещу "Пирин" (Благоевград) като домакин. Това е първото домакинско поражение за "орлите" този сезон.

То можеше да бъде и по-тежко - гостите водеха с 4:0, но "зелените" върнаха три гола и в 90-ата минута гледаха дори към точка с невиждан обрат. Все пак пиринци не позволиха да им отмъкнат най-ценната победа от години насам.

Идния понеделник "Лудогорец" гостува на ЦСКА-София в последния мач в професионалния футбол в България за годината. В четвъртък "червените" гостуват на "Арда" и пред тях се открива шанс дори да се изравнят с лидера.

А "Пирин" остава предпоследен, но гледа с повече оптимизъм към пролетта. В предния кръг тимът взе точка от ЦСКА-София.

"Лудогорец" изживява една от най-тежките си кризи, откакто се превърна в хегемон на българския футбол. Не може да е опрадвание, че днес по различни причини бе лишен от основни играчи.

Христофор Хубчев откри в 15-ата минута, което трябваше да е сигнална лампа за шампиона. В 38-ата резултатът стана 2:0 - Оливие Вердон си отбеляза автогол.

Веднага след почивката страхотният и днес Мохамед Брахими оползотвори контра - 3:0. "Лудогорец" бе безсилен. Пред тима се очерта истински срам в 70-ата, когато Брахими реализира с индивидуална атака. Първоначално бе вдигната засада, но ВАР показа, че играчът на пиринци е бил в чиста позиция и то с метър назад - 4:0.

В 77-ата Вердон този път вкара в "правилната" от гледна точка на "Лудогорец" врата, подпомогнат и от вратаря.

11 минути по-късно домакините получиха меко казано дискусионна дузпа и Кирил Десподов върна надеждите на тима от Разград. Те станаха още по-ярки в 90-ата, когато Каули бе точен за 3:4.

Веднага от центъра обаче Венцислав Бенгюзов отчая "Лудогорец" - 5:3.