"Берое" не позволи на "Левски" да спечели първата си победа в Първа лига като гост този сезон - 1:1 в 19-ия кръг, последен за годината. Билал Бари откри в 17-ата минута, а в 87-ата Алиун Фал изравни.

Така "сините" ще зимуват на шестото място, беройци са осми на точка по-назад.

Голът на Бари дойде логично, предвид по-добрата игра на "Левски" в началото. След това нападателят изтърва да удвои, топката срещна и гредата след вратарска намеса при удара му от упор. 

Гостите изтърваха още веднъж - в 61-ата, когато двама техни играчи не успяха да поразят вратата.

В края "Берое" успя да осъществи натиск и създаде работа на Николай Михайлов и футболистите пред него. И той обаче не съумя да се намеси при изстрела на Фал три минути преди края.

Мартин Камбуров бе заменен и това може да се окаже последния му мач за "зелено-белите", тъй като договорът му изтече. Голмайстор №1 на родния ни футболен елит може да се откаже или да реши да остане в играта поне до края на сезона. Не е ясно обаче къде.

Очакваният с интерес мач между втория и третия - ЦСКА-София и "Черно море" (2:0), приключи за едно полувреме, преминало изцяло за "червените".

Мартин Дечев си вкара автогол в 20-ата, а в 45-ата Жорди Кайседо удвои. Домакините бяха близо и по повече голове. През второто полувреме единствената интересна ситуация бе в 80-ата, когато съдията отсъди дузпа за ЦСКА-София, но я отмени с ВАР.

"Моряците" завършват 2021 г. на третото място. А ЦСКА-София има да изиграе още два двубоя и пак ще е с един по-малко спрямо останалите - той ще бъде насрочен за идната пролет.