Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повечето жители на Русия - 84 на сто - се смятат за щастливи. Това показва анкета, осъществена през ноември от руския център ВЦИОМ, съобщава официозът "Росийская газета", цитиран от БТА.

Хората във федерацията са доволни от своето здраве и от здравето на близките си (29 %). Те са щастливи, защото имат семейство (27 на сто), деца (22 %), доволни са от живота като цяло (21 %) или са си намерили добра работа (20 процента).

Сред факторите, влошаващи социалното им самочувствие, се посочват положението в страната (8 процента), цялостният недостиг на материални средства (7 на сто), липсата на стабилност (6 %) и проблемите в семейството (5 %).

Половината жители на Русия са убедени, че щастливите и нещастните хора в обкръжението им са приблизително поравно. Една трета от запитаните смятат, че повечето им близки и познати са щастливи, а 13 процента - че повечето са нещастни.

Данните от подобни допитвания не бива да се тълкуват твърде оптимистично, предупреждават социолозите. Те изтъкват, че не само в Русия, но и навсякъде, запитат ли някого "Щастливи ли сте?", отговорът е "да".

"Нали няма как да отвърнеш на анкетьора, че си загубеняк и будала", пояснява психиатърът Вячеслав Тарасов, изследващ проблемите на масовото съзнание.

Коментари

........

Не е баш така. По нашите земи си късаме ризите от нещастие и това си личи от анкетите, но не и от други социално-икономически параметри.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.