Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Tesla е направила ъпдейт от разстояние на колите си, който позволява да се играят видео игри на големият тъчскрийн на таблото, иначе служещ за контрол на функциите на колата, съобщи Verge.

Любопитното е, че това не изглежда като пропуск - доскоро менюто с игри беше достъпно само ако колата е спряла. Единствената пречка сега е искане играчът да заяви, че не е шофьорът, преди да се включи играта, но няма никакъв начин за проверка на това твърдение.

На големия таблет на таблото могат да се играят всякакви заглавия, от обикновен пасианс до осъвременени класически аркадни игри. 

Американското Национално управление по безопасност на движението е получило сигнал и е започнало проверка и диалог с хората на Мъск. Те предупреждават Tesla, че всяка подобна функция трябва да премине тестване за това какво влияние има върху шофьора по време на каране, и ако е твърде разсейваща, трябва да бъде блокирана в движение.

Компанията на Мъск има лоша репутация по отношение на правилата за безопасност на пътя. Емблематичен пример е техният т.нар. "Full Self-Driving" (пълно самоуправление), който всъщност не прави колата автономна и шофьорът трябва постоянно да наглежда поведението й на пътя. Той бързо бе изключен като опция. В момента се разследват и редица случаи на катастрофирали под "самоуправление" автомобили на компанията.

Коментари

.....

А нещо повече не искат ли - например масажи в движение?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.