Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През октомври тази година производството на iPhone и iPad в Китай е спряло за няколко дни, съобщи Nikkei Asia. При това спирането е станало в пиков момент, когато фабриките работят денонощни заради китайските празници в този месец.

Подобно спиране е нечувано от десетилетие. А причините са две - недостигът на компоненти и ограничаването на потреблението на ток от китайските власти.

Това спиране обяснява и обявеното от Apple намалено производство на хитовият им смартфон преди дни. По план през тази година трябваше да бъдат произведени 95 млн. iPhone-а, вероятно до края на декември те ще бъдат под 85 млн. бройки. При това компанията в Купертино целенасочено намали производството на таблети и по-евтините модели в полза на флагмана iPhone 13.

Този недостиг по всяка вероятност ще продължи дълго - според Foxconn, един от основните доставчици на компоненти на iPhone (и много други устройства), чипове ще има в ограничени количества поне до средата на 2022 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.