Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред Ройтерс, че разговорът между американския държавен глава Джо Байдън и руския президент Владимир Путин е създал възможност за "възпиране и деескалация".

Кулеба изрази задоволството си от усилията на САЩ да привлекат Русия на масата за преговори.

Той подчерта, че приоритет е изготвянето на пакет от мерки за възпиране на Москва от по-нататъшна военна ескалация, предаде БТА.

"Самият контакт служи за възпиране и деескалация", казва Кулеба в писмен коментар до Ройтерс относно видеосрещата, проведена вчера между Путин и Байдън. "Оценяваме изключително важния дипломатически ангажимент на САЩ в усилията за връщане на Русия на масата на преговори", допълва той.

Във вторник Байдън предупреди Путин, че Западът ще наложи "сeриозни икономически и други мерки" срещу Русия, ако Москва започне нова офанзива срещу Украйна.

В разговора Путин поиска гаранции, че НАТО няма да се разширява на изток.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.