Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Аналена Бербок ще направи първата си задгранична визита в качеството си на министър на външните работи на Германия в Париж, съобщи медийната група "Функе", като се позова на свои източници.

В Париж Бербок ще проведе преговори на 9 декември с френския си колега Жан-Ив Льо Дриан. В същия ден тя ще замине за Брюксел, а оттам - за Варшава.

По-рано сред приоритетите си като външен министър, Бербок изтъкна активизирането на Ваймарския триъгълник - тристранен политически комитет за взаимопомощ и сътрудничество, в който влизат Германия, Франция и Полша, съобщава ТАСС.

Преди време бъдещият германски канцлер Олаф Шолц също каза, че се готви да направи първото си задгранично пътуване на новия си пост във Франция. Според него "приятелството между Германия и Франция е основа за успешното взаимодействие в рамките на целия Европейски съюз".

Очаква се днес да бъдат утвърдени членовете на новия кабинет. Германското правителство ще се сформира от три парти - Германската социалдемократическа партия, "Зелените" и либералите от Свободната демократическа партия.

БТА

 

Германия , външна министърка , визити , предстоящо

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.