Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Задължителната ваксинация следва да е последното средство за борба с COVID, заяви днес пред журналисти ръководителят на европейското подразделение на Световната здравна организация Ханс Клуге.

"Въвеждането на задължителната ваксинация е най-последното средство, до което трябва да се прибягва само когато всички останали опции за подобряване на ситуацията с ваксинацията са изчерпани", категоричен бе Клуге, цитиран от Ройтерс.

Според него мерките трябва да са съобразени така, че да не допринасят за увеличаване на социалното неравенство в достъпа до здравни и социални услуги, както и грижа към психичното здраве на хората и превенцията на домашното насилие. 

"Всяка мярка, която може да ограничи правото или движението на дадено лице, като забрани или разпоредби, трябва също така да гарантира психично здраве и благополучие, средства за предотвратяване или ранно откриване и реагиране на домашно насилие“, смята Клуге.

За да не се стига до ново затваряне на училищата и връщане към дистанционното обучение, европейският клон на СЗО съветва да се правят повече тестове в училищата и да се мисли за ваксинация на учениците, отбелязва Франс прес.

"Употребата на маски и проветряването, а също така редовните тестове, трябва да са норма за всички начални училища. Трябва да се обмисли ваксинацията на децата на национално ниво, за да бъдат защитени училищата", каза още Клуге.

Изследвания на СЗО и Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията показаха, че от декември 2020 г. до ноември 2021 г. не по-малко от 469 186 живота са били спасени благодарение на ваксинацията срещу COVID, каза днес Клуге, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.