Роберт Левандовски не се е трогнал от думите на Лео Меси на церемонията по връчване на "Златната топка" през миналата седмица, обяви самият той в интервю за Kanale Sportowym в родината си, цитирано от испанския в. "Марка".

Нещо повече - той се съмнява с искреността им. Меси за седми път спечели отличието, а таранът на "Байерн" остана втори на малка разлика. В словото си на сцената аржентинецът каза добри думи за съперника си, обяви, че за него е чест да си съперничат и призова списание "Франс футбол" да връчи "Златната топка" за 2020 г. на Левандовски.

През миналата година анкета нямаше - изданието я отмени заради нарушения график на сезона в пандемията.

"Не съм ентусиазиран от идеята да взема отличието за 2020 г., заяви Лева. - Щеше ми се това да беше искрено и прямо изявление от един велик играч, а не просто празни думи. Не мога да кажа, че се почувствах щастлив, а по-скоро объркан.

Бях тъжен. Защото бях много близо.

Да се състезаваш с Меси... разбира се, че уважавам това, което той прави и постиженията, които има. Самият факт, че спорих с него показва постигнатото ниво от мен."

Левандовски счупи няколко рекорда в "Байерн". Той получи подкрепа в Германия, не само в средите на "Байерн". Негови съотборници, начело с Томас Мюлер, както и национали на "маншафта" като Тони Кроос изразиха разочарованието си, че Меси отново е предпочетен за №1.

Мюлер призова утре "Байерн" да се докаже срещу "Барселона" в Шампионската лига. Ако баварците бият каталунците, те може и да не се класират за плеойфите на Шампионската лига. Германският колос е непоклатим като №1 в групата си.