Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Продължаваме промяната" (ПП) предлага на останалите коалиционни партньори да има по един неин представител във всяко министерство.

Това каза пред бТВ Даниел Лорер от ПП, спряган за министър на иновациите и растежа.

"Една от идеите, минимален елемент на контрол от страна на мандатоносителя. Надявам се някакъв вариант на тази идея да бъде възприет, да оправдаем доверието на избирателите", обясни Лорер.

Според него до броени дни ще е ясно всичко около новото правителство.

"Ще знаем структурата, ако не всички то повечето имена", каза Лорер.

Той даде разяснения относно идеята за разделяне на министерството на икономиката.

"Идеята е настоящото министерство на икономката да се фокусира върху промишленоста, а новото минстерство на иновациите да се фокусира върху оперативни програми и финансови инструменти за създаването на новата икономика", каза Лорер.

И допъни, че в това министерство и сега има много държавни предприятия.

"Те са съществена част от нашата икономика, имат нужда от надзор, финансиране, държавна опека", каза Лорер.

И заяви, че в дългосрочен план големите държавни холдинги не трябва да съществуват.

"Те замъгляват резултатите на държавните дружества. Трудни са за управление дори от минситър, който има желание нещо да промени", каза Лорер.

В близката година-две обаче тези дружества трябвало да бъдат оздравени.

Според Лорер всеки министър ще отговаря за екипа си, но ще бъде контролиран от Министерския съвет и от съвета на коалицията.

Коментари

Ъ-ъъъъ...

Съгласно Закона за завръщане в Израел (1950 г.), изменен през 1970 г., всички неизраелски евреи и не евреи, приели юдаизма, имат право да се установят в Израел и да получат пълно израелско гражданство.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.