Националният фронт за спасение на България - НФСБ - остава без основателя си Валери Симеонов начело и с нов лидер и име, съобщават от пресцентъра на партията.

Тя вече ще се казва "Силна България, а новият председател е Борис Ячев, реши конгресът на партията днес. Делегатите го определили като "човек със сериозен политически опит, депутат в три парламента, последователен в работата си, участвал във всички успешни битки на НФСБ".

Оставката на Валери Симеонов бе гласувана, дадена по негово решение след три вота тази година, в която партията не влезе в Народното събрание. Преди това те имаха представители в два парламента от 2014 г. в патриотични коалиции, бяха и част от управляващото мнозинство с Бойко Борисов само до преди година. На последния вот, макар и отново в коалиция, не успяха да минат 0,33% от вота. Друга крайнодясна формация ги замени в НС - "Възраждане".

"Когато влязохме в управлението минималната пенсия беше 164 лв. Трудно, но упорито за четири години мандат, въпреки съпротивата на ГЕРБ, успяхме да изпълним обещаното пред нашите избиратели минималната пенсия да стане 300 лв.", е изтъква в отчета си Симеонов. 

Хвали се и за оградата с Турция, борбата с олигарси и картели, спирането на шума в курортите.

Партията ще надгражда работата си като съвременна и модерна патриотична сила, която да предлага ефективни политики, както в отстояването на националния интерес, така и в подкрепа на българските граждани, са приели участниците във форума.