Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Продължаваме промяната" имат амбиции и за местната власт в следващата 2022 г. Това заяви съпредседателят на най-новата партия Кирил Петков в ефира на Дарик Радио.

"Местната власт и промяната в нея е следващата голяма задача. Местната власт е най-близо до хората. Ако искаме хората да усетят промяна местната власт е би било начина, по който те най-бързо ще усетят", заяви Петков

Той даде пример с настоящата кметица на София от ГЕРБ:

"Йорданка Фандъкова сама осъзнава, че е време да отстъпи поста на някой, който има визия и енергия", смята той.

Следващите редовни местни избори на национално ниво обаче се очакват през 2023 г.

По по-належащия въпрос - кабинета - се очаква развитие веднага, след като е готово в писмен вид коалиционното споразумение между ПП, БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България", разясни Петков пред бТВ. Това ще стане най-късно в понеделник, а първа чернова се очаква да бъде готова и пратена на партньорите днес.

Кабинетът пък ще е напълно готов до края на седмицата, обещава кандидат-премиерът. Министрите сами ще избират заместниците си, все още обсъждат различни варианти на нови министерства.

"Никой министър няма да притежава нищо, а ще има задачи за изпълнение и освен това, че няма да бъде спирана проверка на антикорупционната комисия срещу никого", обясни Петков.

"Всяка от политическите сили ще има представител в следващия кабинет и вицепремиер", заяви Петков.

Коментари

Кирето Лъжеца....

Време е да сложим лика му на националното знаме вместо герб! Озаптете се бе журналя, спрете да лансирате този измамник.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.