Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство, съобщи за bTV номинираният за премиер от “Продължаваме промяната" Кирил Петков.

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред", заяви Кирил Петков.

Засега Петков се въздържа да спомене други имена преди подписването на договора за коалиционно споразумение, но всяка от 4-те партии ще има свои представители.

"Надяваме се да имаме първи драфт утре вечерта. Това означава, че ще бъде подписано. Надяваме се, след това да финализираме", добави съпредседателят на ПП. 

Пълният списък с имената на министрите в коалиционния проектокабинет ще е ясен едва следващата седмица.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обаче не скри, че те държат на две министерства - на финансите, което да се оглави от Асен Василев и на вътрешното, където министър да остане Бойко Рашков. 

Петков и Василев разкриха, че всяка от формациите в бъдещото управление може да има свой вицепремиер - това означава, че в новия кабинет ще има най-малко четирима вицепремиери.

По един за "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Най-вероятно Асен Василев пък ще е вицепремиерът от "Продължаваме промяната".

Формациите ще представят пред своите ръководни партийни органи проект на коалиционно споразумение в понеделник или вторник - за да получат лидерите им мандат за неговото подписване.

Преговорите между четирите партии продължават и този уикенд, като те не са публични за медиите.