Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За първи път кандидат на десницата ще бъде жена - Валери Пекрес. Тя е лидерка на движение “Да бъдем свободни!”, коалиционен партньор на Републиканците, които сега я издигат за държавен глава на вота през април догодина. 


Тя е председател на регионалния съвет в Ил-дьо-Франс (Париж) - нещо като областен управител на нашата област София-град. Бивш министър на образованието, след това и министър на администрацията и бюджета и говорител на правителството на Франсоа Фийон при президента Саркози. 


Умерено дясна, представител на центристкото крило - описва се като “два трети Меркел, една трета Тачър”. Защитава десни икономически тези за намаляване на данъците, орязване на социалните придобивки и съкращаване на администрацията. 

През 2019 година напусна Републиканците и създаде собствено движение - “Да бъдем свободни”, но остана техен коалиционен партньор. 


Защитаваше позицията за отмяна на гей браковете, но преди две години се отказа. Предлага закон за “договор между държавата и исляма”, за да защити светския характер на Франция по подобие на закона от 1905 с католическата църква. Противник е на наркотиците и иска засилване на законовата рамка за борба с разпространението и употребата им.

По-умерена е по темите за миграцията от останалите си съпартийци, като предлага единствено лимит и по-големи изисквания за даване на право на пребиваване, задължително познание на френски език и уважение на републиканските ценности, за да мигрираш. Както и иска забрана на мигрантите да ползват социалната система за 5 години от пристигането им.

Израснала е във Версай в семейство на интелектуалци. На 15 години решава да учи руски и заминава за Ялта в комунистически младежки лагер. После учи японски, който усъвършенства в Токио, където работи като продавачка. Пекрес обича киното и сериалите, Достоевски и Толстой.

Занимава се с бокс и има три деца. Тя критикува сексизма в политиката, където ако един политик повиши тон, значи той е с характер, а ако една политичка го направи, то тя е възприемана като истеричка.

Четири месеца преди първия тур на президентските избори във Франция, насрочен за 10 април догодина, допитванията показват, че кандидатът на Републиканците, независимо кой ще е той, ще бъде на четвърто място след Еманюел Макрон, Марин Льо Пен и Ерик Земур.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.