Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дясната френска партия „Републиканците“ гласува на първи тур за своя кандидат за президент и измежду петима кандидати избра на втория тур да отидат депутатът Ерик Сиоти и ръководителката на региона Ил Дьо Франс Валери Пекрес, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сиоти, който се позиционира по-вдясно в партията получи 25,59 процента от гласовете, а Пекрес, която е представителка на социалното и либералното партийно крило, получи 25 процента от гласовете.

Гласуването протече онлайн и в него участваха 140 000 партийни членове. Сиоти и Пекрес изпревариха бившия европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние, получил 23,93 процента, ръководителя на региона О дьо Франс Ксавие Бертран, получил 22,36 процента, и смятания от началото за аутсайдер шеф на спешното отделение в голяма парижка болница Филип Жювен, който получи едва 3,13 процента.

Вътрешнопартийната кампания беше доминирана от такива теми, като имиграцията и сигурността.

Вторият тур започва утре сутринта и продължава и в събота до 13 ч. по Гринуич. Резултатите от него ще бъдат обявени същата вечер.

Пекрес е смятана за умерен кандидат, а Сиоти флиртува с крайнодясното и това може да допринесе за разпокъсване на вота на президентските избори догодина в крайната десница между него, Мартин Льо Пен, лидерката на Национален сбор, и обявилия по-рано тази седмица кандидатурата си полемист Ерик Земур.

Четири месеца преди първия тур на президентските избори във Франция, насрочен за 10 април догодина, допитванията показват, че кандидатът на Републиканците, независимо кой ще е той, ще бъде на четвърто място след Еманюел Макрон, Марин Льо Пен и Ерик Земур.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.