Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След като предизвика тревога по целия свят заради небивалата жега, която преживя това лято, регион в Западна Канада тази седмица претърпя ново рекордно покачване на живачния стълб - до 22,5 градуса по Целзий, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пентиктън, който е в централната част на най-западната провинция Британска Колумбия и от месеци е изложен на повтарящи се екстремни метеорологични явления, регистрира тази необичайна температура в сряда.

Това е рекорд, каза канадският метеоролог Армел Кастелан.

На 3 декември 1892 г. Канада е регистрирала температура от 22,5 градуса по Целзий в Хамилтън, провинция Онтарио, отбеляза експертът.

Пентиктън, който има около 33 000 жители, се намира на неколкостотин километра от Литън - селище на 250 километра североизточно от Ванкувър.

В края на юни там беше поставен исторически температурен рекорд в Канада с 49,6 градуса по Целзий.

Този регион във вътрешността на Британска Колумбия е същият, който през лятото пострада от безпрецедентния "топлинен купол", отнел живота на 500 души и последван от големи пожари.

От септември е много топло, а топлината идва от субтропичните райони, обясни Кастелан, определяйки сегашната рекордна температура като твърде впечатляваща, независимо за кой ден от декември става дума или за кой район в страната.

От близо седмица атмосферен фронт тегне над югозападната част на Британска Колумбия.

Обилните валежи причиниха катастрофални наводнения в провинцията от средата на ноември, събития, които властите свързват с последиците от климатичните промени.

Най-новите проучвания показват пряка връзка между промените в климата и горещите вълни. Изключително горещата вълна през юни, с температури до 50 градуса, би била "почти невъзможна" без глобалното затопляне, смятат учени.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.