Заради сърдечен арест на фен мачът "Уотфорд" - "Челси" от Висшата лига временно бе прекъснат. 

Това се случи малко след 13-ата минута от началото на срещата. По информация на Би Би Си левият бек на "сините" Маркос Алонсо първи сигнализирал на рефера за състоянието на фена.

Медицинските щабове и на двата отбора оказаха първа помощ на пострадалия.

20 минути след инцидента трибуните избухнаха в ръкопляскания. Репортер на "Скай Спортс" обяви, че точно в този момент фенът е бил изнесен на носилка. Малко след това от британската медия съобщиха, че фенът е в стабилно състояние и е бил транспортиран с линейка до близка болница. Това потвърди и "Уотфорд" в социалните мрежи.

Двата тима излязоха на терена и подновиха игра след 5-минутна загрявка. Двубоят завърши 2:1 за лондончани, които запазиха първото място в класирането. Хаким Зиех вкара победното попадение в 72-ата минута.

Само половин час след инцидента в тази среща бе прекъсната и друга от Висшата лига: "Саутхемптън" - "Лестър" (2:2). Причината - влошеното здравословно състояние на фен. Първоначално се появиха слухове, че отново става въпрос за сърдечен арест, но по-късно те бяха опровергани. По данни на "Мирър" фенът загубил съзнание и след това е транспортиран до болница. Скоро след случката мачът бе подновен.

Още един от фаворитите - "Манчестър Сити", също спечели с 2:1 - като гост на "Астън Вила".

А в едно от дербитата на кръга "Ливърпул" разби градския си съперник "Евертън" с 4:1. Хендерсън бе точен още в 9-ата минута, а напрактика много от интригата започна да изчезва в 19-ата, когато Салах удвои. Домакините намериха сили да отвърнат, поне за кратко - Грей намали в 38-ата. 

Последваха обаче още две попадения - на Салах и Жота през втората част.

Тази вечер играят "Манчестър Юнайтед" и "Арсенал".

"Челси" е начело с 33 точки, следван от "Манчестър Сити" - 32, "Ливърпул" - 31, и т.н.