Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Автомобилният концерн BMW избра символа на Шумен - паметника „Създатели на българската държава“, за да заснеме рекламни клипове на най-новия си концептуален модел - Concept XM. Видеата вече се въртят в интернет и бяха представени на фестивал в Маями.

Кадрите са били заснети след фестивала „Шумла“ в дните от 7 до 9 септември, когато Община Шумен обяви, че затваря пътя към паметника за заснемане на кадри. Екипът, снимал клипа с новото XM, позиращо под бетонните ханове Тервел, Крум и Омуртаг, поискал пълно ограничаване на достъп до района, така че никой не е успял да види колата. 

Освен на фона на паметника, новият автомобил се надбягва с актьори, препускащи върху коне и вероятно имитиращи прабългарски воини.

Мащабният фон на новия прототип на BMW прекрасно се прелива с интериора на паметника, който преди дни отбеляза своята 40-годишнина със зрелищно 3D мапинг шоу. Самият монумент е открит през 1981 г. по повод честванията на 1300 години от основанането на българската държава и днес се посещава редовно от шуменци, които правят сутрешното си кардио до него, изкачвайки 1300 стъпала.

Иначе през годините монументът е търпял доста критики относно визуалното представяне на българските владетели.

Concept XM е първата изцяло разработена от BMW M кола от M1 насам. Задвижването е плъгин хибридно с нов V8 и електромотор, като системната мощност е 750 к.с., напомпани от 1000 Нм въртящ момент. Очаква се близка до концептуалния модел версия да влезе в серийно производство още през 2022 г. в завода на BMW Group в Спартанбърг в САЩ, най-важният пазар за продажби на новия High-Performance модел.

BMW XM ще се предлага като plug-in хибрид ексклузивно и само като M автомобил.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.