"Манчестър Юнайтед" официално обяви назначението на германския треньор Ралф Рангник с договор до края на сезона. След това 63-годишният специалист ще остане за две години на "Олд Трафорд" като консултант.

Рангник наследява уволнения Оле Солскяр. Кога точно ще поеме отбора, зависи от това кога ще е готова работната му виза. При бързо решение на казуса може да води "червените дяволи" още в четвъртък срещу "Арсенал" във Висшата лига. Ако документите не са готови, начело на "Юнайтед" пак ще е Майкъл Карик.

Ралф Рангник беше спортен директор на "Локомотив" (Москва), с който шефовете на закъсалия английски гранд успяха да се споразумеят. Той е считан за специалиста, въвел съвременния начин на игра в Германия с т. нар. контрапреса и като цяло агресивен подход с и без топка. 

Сънародниците му Юрген Клоп и Томас Тухел, които са нещо като ученици на Рангник в това отношение, вече приветстваха идването му на Албиона. Има и скептици обаче - бившият наставник на "Щутгарт", "Шалке", "Хофенхайм", "РБ Лайпциг" и други отбори в родината си никога не е водил истински гранд.

Няма да има много време за тренировки, тъй като се навлиза в тежък период с мачове през 3-4 дни. И е без опит във Висшата лига, макар и да минава за англофил - дипломирал се е в Обединеното кралство и знае езика перфектно.

"Развълнуван съм, че се присъединявам към "Манчестър Юнайтед" и фокусиран върху това да направя сезона на клуба успешен, казва Рангник в официалното изявление от "Театъра на мечтите". - В отбора има много талант, както и страхотен баланс между опит и младост. Усилията ми в следващите шест месеца ще бъдат насочени към това да помогна на тези играчи да достигнат пълния си потенциал - индивидуално, но най-важното - като тим. Отвъд това гледам към бъдещето в ролята на консултант и искам да допринеса клубът да постигне дългосрочните си цели."

Снощи "Манчестър Юнайтед" направи 1:1 като гост на "Челси" във Висшата лига. Джейдън Санчо изведе "червените дяволи" малко след почивката, наказвайки грешка на Жоржиньо. Италианският национал изравни от дузпа, отсъдена за непохватно нарушение на Аарън-Уан Бисака.

Тимът игра подчертано защитно, опитвайки най-вече да не загуби, а Кристиано Роналдо влезе като смяна.