Германецът Ралф Рангник изглежда е изборът на "Манчестър Юнайтед" за временен мениджър до юни 2022 г., съобщава Би Би Си. Очаква се официално потвърждение в следващите часове.

Рангник е спортен директор на "Локомотив" (Москва). Английският клуб е постигнал споразумение със специалиста, но все още преговаря с руските му работодатели, добавя британската обществена медия. Той може да пристигне на "Олд Трафорд" още до края на седмицата, но няма да води тима срещу "Челси", тъй като работната му виза няма да е готова.

Така се очаква "Юнайтед" отново да е под ръководството на Майкъл Карик, който зае поста от уволнения Оле Солскяр и записа 2:0 срещу "Виляреал" в Шампионската лига.

Ралф Рангник е бивш старши треньор на "Шалке", с който спечели Купата на Германия и достигна до полуфинал на Шампионската лига през 2011 г. - беше отстранен от "Юнайтед". Работил е и в "РБ Лайпциг", като най-доброто му постижение е достигане до финал за националния трофей в родината си през 2019-а.

Бил е треньор също в "Щутгарт", "Хановер" и "Хофенхайм". Рангник впечатлил шефовете на "Юнайтед" с виждането си за футбола, пише Би Би Си. Поради тази причина медиите на Острова твърдят, че той ще получи роля и след края на 6-месечния си договор. В негово лице "червените дяволи" могат да се сдобият най-сетне с търсения години наред спортно-технически директор.

"Юнайтед" е стигнал до Рангник заради откази на Зинедин Зидан, Ерик тен Хааг и Маурисио Почетино да поемат мениджърската роля за постоянно. От тях тримата единствено Зизу е без работа, но нямал интерес да се заеме с изпадналия в криза отбор. ПСЖ пък дал да се разбере, че няма да пусне Почетино по-рано от края на сезона.

Имаше и доста екзотични предположения в медиите - националните селекционери Луис Енрике, Роберто Манчини и т.н.