Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият вариант на вируса SARS-CoV-2 - Омикрон, обявен преди дни за предизвикващ опасения от СЗО, вече се е разпространил до поне 13 държави - плюс още четири, в които случаите още не са потвърдени със сигурност. Това сочат данни от сайта newsnodes.com, който събира потвърдена информация за разпространението на пандемията.

За момента са потвърдени 163 случая на заразяване, а възможните случаи са над 1000. Най-много са в Южна Африка - 110 души са дали позитивен тест за варианта там. 

Следват Ботсвана с 19, Холандия с 5, Великобритания с 3. В Израел, Канада, Хонконг, Дания са налице по два случая, в Австрия, Италия, Белгия, Чехия - по един. В Германия, Япония и Швейцария се очаква геномно секвениране, което да потвърди дали при евентуалните заразени вариантът е в действителност Омикрон.

В Южна Африка вече има ограничени данни за вируса - мнозинството от заразените са във възрастовата група 30-39 г. (27,8%) За момента новият вирус засяга по-млада група от познатите досега варианти. 53,5% са жени.

Налице е и добра новина - лекари в ЮАР обявиха, че засега мнозинството от случаи го прекарват леко. Всички обаче подчертават, че наличните данни не са достатъчни, за да се правят сериозни изводи на този етап.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.