Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В 55% от училищата в мрежата "Всеки ученик ще бъде отличник" е възстановена напълно присъствената форма на обучение. Това показват резултатите от проучване на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", цитирано от БНР.

Проучването на неправителствената ромска организация, базирана във Велико Търново, е обхванало 127 училища от мрежата училища "Всеки ученик ще бъде отличник". В голяма част от тези училища се обучават ромски деца.

В четири пети от училищата присъственото обучение в началните класове вече е възстановено, като в 54% присъствено се обучават всички паралелки, сочи проучването на "Амалипе".

Връщането към присъствено обучение е резултат от съгласието на мнозинството от родителите техните деца да бъдат тествани в училище. Във всяко трето училище всички или почти всички родители са дали съгласие, сочат още данните на "Амалипе".

В училищата с концентрация на уязвими групи особено активна е ролята на образователните медиатори, които убеждават родителите и се включват в тестването на децата. В 17 на сто от училищата няма образователен медиатор и нуждата от такъв е видима, посочват от ромската неправителствена организация. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.