Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Млада жена е била убита в София. Информацията е на Нова тв - засега официално съобщение няма.

Според медията има задържан.

Пред dnes.bg обаче от СДВР са потвърдили.

Сигналът в Спешна помощ е подаден в 14:19 ч.

Става въпрос за 21-годишно момиче и 28-годишен мъж.

По първоначална информация убийството е извършено в помещение на гара Разпределителна в квартал "Христо Смиренски".

На място екипът е установил, че 21-годишното момиче е починало.

По неофициална информация става въпрос за побой, нанесен на жената вероятно от нейния приятел. 

Задържаният е криминално проявен.

Нелепа ирония е, че това става в Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените - 25 ноември.

Денят е по инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие и др.), упражнявано върху жени, и е обявен за такъв с Резолюция 54/134 на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г.

За 18:30 ч. днес пред Съдебната палата е насрочен протест срещу насилието над жени. Той е под наслов "Нито една повече" и е организиран от "Български фонд за жените".

"Домашното насилие е много сериозен проблем не само в България, но у нас е налице и законодателен дефицит. ... Крещяща е нуждата да бъде внесен и обсъден в Народното събрание Законопроектът за домашното насилие". 

Това пък каза пред БНР омбудсманът Диана Ковачева и посочи, че ще изпрати писмо до депутатите в новия парламент, с което да им напомни, че проектът за Закон за домашното насилие отлежава почти година и половина след изработването му:

"Никой не намери кураж да бъде внесен в някое от предишните народни събрания. Няма статистика, ние не знаем колко точно са пострадалите жени, защото жертвите на домашното насилие мълчат. Те рядко споделят и рядко търсят помощ. Подобни тежки престъпления много често се третират като битови инциденти". 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.