СДС да напусне коалицията с ГЕРБ, а ръководството да подаде оставка, предлага членът на Националния изпълнителен съвет на СДС Дончо Златев.

"В коалицията с ГЕРБ партията се е обезличила и е превърната в присъдружна организация, и е загубила доверието на дясномислещите хора. За това говорят и резултатите на СДС, които са се стопили повече от двойно в сравнение с изборите през април и партията е получила най-ниския резултат в историята си", сочи седесарят Дончо Златев.

"Стигнахме до там председателят на СДС да трябва да пита Десислава Атанасова може ли да се изкаже от трибуната на НС, седесарите и ръководството на партията да разбират, че председателят е номиниран за министър ту на отбраната, ту на вътрешните работи без това изобщо да е подложено на каквато и да дискусия, а структурите бяха смазани - силните бяха поставяни в ситуация да бъдат демотивирани, а слабите бяха унижавани", написа в профила си във фейсбук Златев.

Членът на ръководството предлага НИС на СДС да подаде оставка, за да се даде шанс на млади хора да влязат в партията и да върне доверието на хората.

НИС обаче е отхвърлил предложенията с 3 гласа "за", 3 гласа "против и 4 гласа "въздържал се".