Още пет отбора си осигуриха и на теория участие в осминафиналите на Шампионската лига кръг преди края. Това са "Манчестър Сити", "Пари Сен Жермен", "Реал" (Мадрид), "Интер" (Милано) и "Спортинг" (Лисабон).

Така 11 от тимовете за първата елиминация догодина вече са ясни, остават още пет за заключителните двубои от груповата фаза след две седмици.

Група А

Тук остана да се реши само кой ще заеме третото място, което дава шанс за продължаване в Лига Европа. "РБ Лайпциг" разгроми "Брюж" с 5:0 (три гола паднаха още до 26-ата минута) като гост, така двата тима имат по четири точки. Предимството е на страната на германския отбор.

"Манчестър Сити" пък си осигури първото място с победа с 2:1 над "Пари Сен Жермен" в най-интересния сблъсък на вечерта. Килиан Мбапе откри в 50-ата, но по-добре игралият състав на домакините логично стигна до обрат с попадения на Рахим Стърлинг в 63-тата и Габриел Жезус в 76-ата.

ПСЖ, чийто треньор Маурисио Почетино е цел на "Манчестър Юнайтед", но явно ще остане във френската столица поне до юни 2022 г., отново се показа като тим от индивидуалности. Лео Меси нямаше запомняща се нощ, като изключим асистенцията за гола на Мбапе.

"Сити" събра 12 т., ПСЖ е с 8. В последните мачове френският гранд приема "Брюж", шампионът на Англия гостува на "Лайпциг", така шансовете на германския представител за третата позиция са значително по-големи.

Група В

Ясно е единствено, че "Ливърпул" печели карето - "червените" са с пълен актив от 15 точки. Снощи тимът на Юрген Клоп продължи победната си серия с 2:0 срещу "Порто".

В другия мач "Милан" пък удължи лошата европейска серия на "Атлетико" (Мадрид) - 1:0 като гост с попадение на Жуниор Месиа в 87-ата.

Втори са "драконите" с 5 т., "Милан" е трети с 4, а "Атлетико" има същия актив. Това означава, че всеки един от трите тима може да продължи в Шампионската лига, в Лига Европа или да отпадне.

След две седмици "Милан" е домакин на "Ливърпул", а "Порто" на "дюшекчиите".

Група С

Всичко в тази четворка приключи, последните срещи ще са само за престиж. "Аякс", също като "Ливърпул", е недостижим с 15 т., следван, изненадващо за мнозина, от "Спортинг" (Лисабон) - 9 т. Те са осминафиналисти. Трети е "Борусия" (Дотрмунд) - 6 т., а "Бешикташ" е все още единственият тим този сезон без актив.

Снощи турците поведоха на "Аякс", но бяха обърнати. А пред погледа на Красимир Балъков, който бе на стадион "Алваладе", "Спортинг" разби "Борусия" - 3:1, след като комфортно водеше с 2:0 още на почивката.

Група D

Вълнуващо начало на надпреварата в ранната есен, но в крайна сметка фаворитите взеха своето. "Реал" (Мадрид) си върна на "Шериф" (Тираспол) за сензационната загуба от у дома. "Белите" бяха безапелационни - 3:0 с голове на Давид Алаба, Тони Кроос и Карим Бензема.

"Интер" пък подчини "Шахтьор" (Донецк) с 2:0, благодарение на попадения на Един Джеко в средата на второто полувреме.

"Реал" води класирането с 12 т., следват "Интер" - 10, "Шериф" - 6 и вече отпадналия "Шахтьор" - 1 т. "Лос бланкос" и "нерадзурите" ще решат кой да е първи на 7 декември.

Тази вечер са двубоите на "Лудогорец" и ЦСКА-София в другите два турнира. "Орлите" гостуват на "Цървена звезда" от 19:45 часа, а от 22:00 започва екзотичната визита на "червените" на норвежкия "Бодьо Глимт".