Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес починалите от COVID-19 В България отново са над 100.

 
По-точно, 151 са за изтеклите 24 часа, т.е. повече отколкото в три катастрофи като вчерашната край отбивката за с. Боснек на автомагистрала „Струма“.
 
Оправдано тя доминира новините и коментарите. Но оправдано ли е, че другата, много по-смъртоносна, напаст стана рутина и се прокрадва с няколко сухи числа в края им?
 
Да загине човек в горящ автобус на магистрала е „трагедия“. Да умре от COVID-19 у дома си, на улицата или в болница, вече е всекидневие.
 
Да чака на опашка някой да умре, за да го приемат в COVID отделение, също е всекидневие.
 
Да не се ваксинира, да не носи маска, да не спазва дистанция, да нарушава мерките за безопасност и да застрашава с това живота на другите, също е всекидневие.
 
Всекидневие са и компромисите с антиваксърите и вярващите във фалшиви новини, за да не обидим електората и да не пострада рейтингът.
 
Всекидневие е социопатът и психопатът да се гаврят със съвестния гражданин и да погазват социалната отговорност и солидарност.
 
Умрелите от COVID-19 у нас до днес (27 658) вече са повече от убитите български войници през Втората световна война.
 
Какви са причините за катастрофата със северномакедонския автобус на автомагистрала „Струма“ тепърва ще разберем. Какво е могло да бъде направено, за да не стане тя, днес можем само да предполагаме.
 
Какви са причините за жертвите на COVID-19 знаем със сигурност. Знаем със сигурност и какво трябва да направим, за да пазим здравето и живота си. Но продължаваме да правим точно обратното.  
 
Процент на ваксинирани и починали на 1 млн. население в страните от ЕС за 14-дневен период, ноември 2021 г. Източник Европейски центрове за контрол на заболяванията
 
 
Със сигурност има какво още да се направи и за безопасността на пътищата, и на това, което се движи по тях; за настилката, маркировката, мантинелата, сигнализацията, дисциплината, контрола, превенцията и пр.
 
Какво обаче да правим с това, дето се движи в главите ни? Там катастрофата е непрестанна.
 
За загиналите в автобуса днес е ден на национален траур. А за починалите от COVID-19 кога ще бъде траурът и колко дни ще продължи?

Коментари

cool blogpost

:^)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.