Македонската полиция обгради офиса на фирма „Беса транс“ – компанията, която е собственик на автобуса, който изгоря тази нощ на АМ „Струма“, съобщи bTV.

 В катастрофата загинаха 45 души, а други седем са ранени.

Според информация от Скопие собственикът на автобусната компания са етнически албанци. На място е изпратен и следовател.

Пред офиса се събраха близки на загиналите.

Туристическата агенция "Беса Транс" функционира от 2011 г., а от 2019 г. неин управител е 30-годишният Аздрен Дубери, македонски гражданин от албански произход. Фирмата редовно организира екскурзии до Турция.

Фирма със същото име, като на туристическата агенция, собственик на изгорелия автобус на магистрала „Струма", е регистрирана в Кюстендил. Това показва проверка в Търговския регистър, съобщи БНТ.

Тя е регистрирана през 2011 г. Трябва да се помещава на първия етаж, но там живее възрастна жена, която отказа да говори.

Пред БНТ синът ѝ обясни, че има съвпадение на имената и няма общо с туристическата агенция, собственик на катастрофиралия автобус. Тяхната фирма е за превоз на товари

Според БГНЕС собственикът на автобусите е компания, регистирирана в село Рашче, община Сарай в Република Северна Македония.