“За нас трудното мина”, заяви в студиото на БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Той заяви, че е очевидно, че подкрепеният от тях кандидат Анастас Герджиков е загубил изборите. Партията на Бойко Борисов била готова да участва в разговори с мандатоносителя “Продължаваме промяната”, но открито и прозрачно, а не по коридорите. 

В същото време по Нова телевизия Любен Дилов-син заяви, че ГЕРБ са готови в рамките на разумното да подкрепят едно ново правителство, без те да участват в него. Видяхме до какво доведе липсата на редовен кабинет, посочи той. И изрази надежда, че новите управляващи ще успеят да овладеят икономическата криза и растящите цени.

Според него следващото правителство ще се задържи по-дълго на власт, но не заради политическата воля на съставящите го, а заради тежките решения, които притискат политиците.

При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще, каза по БТВ Радомир Чолаков от ГЕРБ и от инициативния комитет на Анастас Герджиков. 

Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент – отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли, каза още Чолаков.