Една малка революция приключи с много политически жертви. Сцената е пълна с трупове. Хора в оставка, някои не влязоха в парламента, бившите управляващи загубиха голяма подкрепа. Има две оптики – на победителите и на победените. Обикновено историята запомня тази на печелившите, каза Андрей Райчев по Нова телевизия.

Според него за „периода Борисов” било съвсем естествено сега да се говори, че е било „пъклен ад”, но това не било съвсем така. Той изтъкна заслугите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер относно международната политика.

 
Много зависи какъв ще бъде съставът на следващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе вярна. Хората гласуваха за „Има такъв народ” и „Продължаваме Промяната”, защото те дадоха заявка, че ще махнат Борисов, каза социоложката Евелина Славкова в същото студио.
 

В БНТ пък гастролира Антоний Гълъбов, който представи позицията на инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков. Установи се един начин на възприемане на политиката като война и тезата на проф. Герджиков, че политиката не е война, а е процес на постигане на съгласие около приоритети, не беше разбрана, каза той.